Petra Antunović

Petra Antunović

 

 

Bez obzira radi li se o malom stanu, obiteljskoj kući ili luksuznoj vili, inspirativni interijeri jedna su od stvari koje volimo otkrivati. Novu dozu inspiracije pronašli smo u Splitu, u prostranom trosobnom stanu u kojem je svaki kutak pomno planiran i iskorišten, u kojem se moderno uređenje spaja s retro elementima i stvara prostor koji je i vizualno impresivan i ugodan za život.

Iza uređenja jednog od najljepših splitskih stanova

Uređenje jednog od najljepših splitskih stanova potpisuje Petra Antunović iz Enami interior design, splitskog studija za dizajn interijera, koja nam je otkrila više o inspiraciji i ideji iza projekta.

Ideja je bila da se kombinira više stilova, moderan stil s retro stilom i chic detaljima. Bazični dijelovi namještaja su neutralnih tonova i ravnih linija, a akcentirani su izraženijim detaljima kako bojom, tako i dezenom., inspiraciju iza uređenja ovog stana opisala nam je Petra.

 
 
 
 
PETRA ANTUNOVIĆ

Koji su nekih od ključnih elemenata i komada namještaja uz pomoć kojih je Petra početnu ideju pretvorila u stvarnost?

Kuhinja je pravi primjer minimalizma – ravne linije, bijela boja, glatke površine. No, prostor kuhinje akcentirali smo plavim stolcima kojima povezujemo odnos jednostavne kuhinje i nešto življeg dnevnog boravka u kojem prevladavaju retro momenti i Fornasetti tapeta za zid s motivom majmuna. Sabina fotelja je također vrijedna pažnje i zaista ima posebnu ulogu u dnevnome boravku. Zanimljivim dizajnom i kombinacijom materijala zaista je upotpunila cijelu priču dnevnog dijela., istaknula je Petra.

Sve je u detaljima

Spoj neutralnih boja i odvažnih detalja nastavlja se i u sobama u kojima se Petra vodila jednostavnim pravilom da podne i zidne obloge te namještaj budu neutralni i jednostavni kako ne bi došlo do brzog zasićenja, ali i da istovremeno trpe razne detalje i boje. Kako je jednostavnosti soba dala zanimljiv izgled?

I u sobama sam se igrala različitim detaljima, retro i modernim lampama koje savršeno funkcioniraju u paru, linijskim slikama, ogledalima, tapetama… No, svaka soba je priča za sebe i prilagođena onome tko će u njoj obitavati.

Moderno i retro, chic i funkcionalno

Stan je prepun detalja, no zbog neutralnih bazičnih dijelova i razigranih detalja zaista sve funkcionira i prvotni cilj je ostvaren. Dobili smo jedan chic, moderan, a ujedno i retro stan u Splitu koji zaista odiše posebnošću., za kraj je istaknula Petra.

Pogled u ovaj divan splitski stan donosimo vam u nastavku.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/designen/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349